Krunice

Ako je Vaš zub jako oštećen i narušena estetika ostalih zuba, idealno rješenje je krunica. Za to je potrebno malo izbrusiti zub (pod lokalnom anestezijom), uzeti otisak i u dentalnom laboratoriju izrađuje se krunica koja se kasnije fiksira na zub.

Nudimo Vam:

Galvansko zlatne keramičke krunice

Kapica takvih krunica dobiva se metodom galvanizacije iz zlatne otopine. Ovakve kapice debljine su 0,2 – 0,3 mm i po sastavu su od 99% čistog zlata. Žuta boja zlata daje galvano keramičkoj krunici žućkastu boju, baš kao i primarni zubni dentin. Zbog te transparentnosti takvi radovi su visoko estetski.

Zlato je idealan materijal za usnu šupljinu jer ne izaziva nikakve alergije, dobre je biokompatibilnosti i izvrsno prianja na izbrušen zub. Takve krunice idealne su samo za jedan zub, može se napraviti most s jednim međučlanom.

Keramičke krunice

Kapica je napravljena od visokokvalitetnog čelika preko čije cijele površine je prevučena keramika.

Fasetirane krunice

Kapica je napravljena od visokokvalitetnog čelika čija labijalna strana je prevučena keramikom.

Press keramika – potpuna keramika

Pripada u visoko estetske materijale za izradu krunica i mostova. Prednost press tehnike je u tome što se koristi samo jedan materijal i u pravom smislu govorimo o potpunoj keramici sa svim estetskim i optičkim fenomenima poput opalescencije, fluorescencije, transparencije, translucencije. Ova tehnika nam omogućava izradu ljuskica, inleja, onleja, solo krunica i mostova do tri člana. U našem laboratoriju koristimo sustav ivoclare – max press i dentalnu keramičku e – max.

Rezervirajte termin dolaska online!